ОТВОРЕНО ЗА НАРАЧУВАЊЕ

Гостилница Две Лири

Ѓорче Петров 94А

Бесплатна достава на највкусната скара на жар, единствените штипски пастрмајлии и пици.

  •    Минимална нарачка:  200 денари
  •    Време на достава:  30мин. до 1ч.
  •    Начин на плаќање:  Во готово
  •    Доплата за достава:  Бесплатна достава

Работно време

Понеделник - четврток: 10:00 до 22:00

Петок: 10:00 до 22:00

Сабота: 10:00 до 22:00

Недела: 12:00 до 20:00

ПРОМОТИВНО МЕНИ

Три мали плескавици со лепче од фурна, домат, марула, помфрит, кечап и мајонез

    ПОРЦИИ
Порција 175 денари
Во кошничка

Три мали плескавици со лепче од фурна, домат, марула, помфрит, кечап и мајонез

    ПОРЦИИ
Порција 195 денари
Во кошничка

Плескавица од 225 гр, помфрит, марула, краставички, кечап и мајонез

    ПОРЦИИ
Порција 155 денари
Во кошничка
Шунка, кашкавал, домат, марула
    ПОРЦИИ
Врап 125 денари
Во кошничка
Стек, хопла, пиперка, кромид, пченка и кари сос
    ПОРЦИИ
Врап 135 денари
Во кошничка

Туна, марула, кромид, маслиново масло

    ПОРЦИИ
Врап 135 денари
Во кошничка

Три лепчиња, шунка, кашкавал, павлака, марула и помфрит

    ПОРЦИИ
Сендвич 125 денари
Во кошничка

Три лепчиња, пршута, кашкавал, павлака, домат, марула, помфрит

    ПОРЦИИ
Сендвич 155 денари
Во кошничка

Три мали стек сендвичи со лепче од фурна, кашкавал, марула, помфрит, кечап, мајонез

    ПОРЦИИ
Сендвич 185 денари
Во кошничка
Пршута, кашкавал, краставица, домат, кубети
    ПОРЦИИ
Салата 195 денари
Во кошничка
Пилешки коцки, кубети, домат, пармезан, дресинг, нафора
    ПОРЦИИ
Салата 255 денари
Во кошничка

Туна, марула, краставица, домат, пченка, кромид, маслиново масло, фурнаринки

    ПОРЦИИ
Салата 235 денари
Во кошничка

ГЛАВНО ЈАДЕЊЕ

Пилешки крилца

    ПОРЦИИ
Порција 120 денари
Во кошничка

Пилешки батак

    ПОРЦИИ
Порција 150 денари
Во кошничка
Пилешки стек
    ПОРЦИИ
Порција 150 денари
Во кошничка

Пилешки ражнич

    ПОРЦИИ
Порција 160 денари
Во кошничка
Пилешки прсти
    ПОРЦИИ
Порција 170 денари
Во кошничка
Пилешки увијач
    ПОРЦИИ
Порција 170 денари
Во кошничка
Пилешко во кари сос
    ПОРЦИИ
Порција 180 денари
Во кошничка

Пилешко полнето

    ПОРЦИИ
Порција 190 денари
Во кошничка
Пилешки стек Две Лири
    ПОРЦИИ
Порција 200 денари
Во кошничка

Кебап

    ПОРЦИИ
Парче 12 денари
Во кошничка

Плескавица

    ПОРЦИИ
Плескавица 120 денари
Во кошничка
Шарска плескавица
    ПОРЦИИ
Плескавица 160 денари
Во кошничка

Гурманска плескавица

    ПОРЦИИ
Плескавица 180 денари
Во кошничка
Две лири плескавица
    ПОРЦИИ
Плескавица 180 денари
Во кошничка
Џигер на скара
    ПОРЦИИ
Порција 120 денари
Во кошничка

Уштипци

    ПОРЦИИ
Порција 150 денари
Во кошничка

Кременадла

    ПОРЦИИ
Порција 160 денари
Во кошничка
Ражнич
    ПОРЦИИ
Порција 160 денари
Во кошничка
Вешалица
    ПОРЦИИ
Порција 180 денари
Во кошничка

Ребро свежо

    ПОРЦИИ
Порција 180 денари
Во кошничка
Увијач
    ПОРЦИИ
Порција 180 денари
Во кошничка

Бела вешалица

    ПОРЦИИ
Порција 180 денари
Во кошничка
Ражнич растурен
    ПОРЦИИ
Порција 200 денари
Во кошничка

Вешалица полнета

    ПОРЦИИ
Порција 220 денари
Во кошничка

Кордон блу

    ПОРЦИИ
Порција 220 денари
Во кошничка

Свинско печење во сос

    ПОРЦИИ
Порција 220 денари
Во кошничка

Филе

    ПОРЦИИ
Порција 230 денари
Во кошничка

Вешалица Две Лири

    ПОРЦИИ
Порција 240 денари
Во кошничка
Селско месо
    ПОРЦИИ
Порција 250 денари
Во кошничка
Растурен ражнич филе
    ПОРЦИИ
Порција 260 денари
Во кошничка

Филе со праз и сува пиперка

    ПОРЦИИ
Порција 260 денари
Во кошничка
Филе Две Лири
    ПОРЦИИ
Порција 280 денари
Во кошничка
Ребро во фурна
    ПОРЦИИ
Порција 280 денари
Во кошничка
Телешки мускул во сос
    ПОРЦИИ
Порција 320 денари
Во кошничка
Бифтек
    ПОРЦИИ
Порција 650 денари
Во кошничка
Тенка кобасица
    ПОРЦИИ
Порција 140 денари
Во кошничка
Димен дебел колбас
    ПОРЦИИ
Порција 150 денари
Во кошничка
Сланина димена
    ПОРЦИИ
Порција 160 денари
Во кошничка

ПИЦИ

Маргарита
    ПОРЦИИ
Средна 180 денари
Фамилијарна 290 денари
Во кошничка

Вегетаријана

    ПОРЦИИ
Средна 210 денари
Фамилијарна 320 денари
Во кошничка
Везувио
    ПОРЦИИ
Средна 210 денари
Фамилијарна 310 денари
Во кошничка

Капричиоза

    ПОРЦИИ
Средна 240 денари
Фамилијарна 360 денари
Во кошничка

Туна

    ПОРЦИИ
Средна 220 денари
Фамилијарна 360 денари
Во кошничка
Пеперони
    ПОРЦИИ
Средна 250 денари
Фамилијарна 360 денари
Во кошничка
Пршута
    ПОРЦИИ
Средна 250 денари
Фамилијарна 380 денари
Во кошничка
Кватро формаџи
    ПОРЦИИ
Средна 280 денари
Фамилијарна 390 денари
Во кошничка
Македонска
    ПОРЦИИ
Средна 300 денари
Фамилијарна 400 денари
Во кошничка
Фунги
    ПОРЦИИ
Средна 220 денари
Фамилијарна 320 денари
Во кошничка
Штипска пастрмајлија
    ПОРЦИИ
Средна 150 денари
Фамилијарна 210 денари
Во кошничка

САЛАТИ

Шопска салата

    ПОРЦИИ
Порција 100 денари
Во кошничка

Егејска салата

    ПОРЦИИ
Порција 120 денари
Во кошничка
Шопска салата со фурнаринки
    ПОРЦИИ
Порција 150 денари
Во кошничка
Туна салата
    ПОРЦИИ
Порција 160 денари
Во кошничка
Шеф салата
    ПОРЦИИ
Порција 180 денари
Во кошничка
Цезар салата
    ПОРЦИИ
Порција 180 денари
Во кошничка
Цезар салата со фурнаринки
    ПОРЦИИ
Порција 230 денари
Во кошничка
Зелка салата
    ПОРЦИИ
Порција 90 денари
Во кошничка
Краставица салата
    ПОРЦИИ
Порција 90 денари
Во кошничка
Марула
    ПОРЦИИ
Порција 90 денари
Во кошничка
Мимоза салата
    ПОРЦИИ
Порција 90 денари
Во кошничка
Таратур салата
    ПОРЦИИ
Порција 90 денари
Во кошничка
Витаминска салата
    ПОРЦИИ
Порција 100 денари
Во кошничка
Македонска салата
    ПОРЦИИ
Порција 100 денари
Во кошничка
Мешана салата
    ПОРЦИИ
Порција 100 денари
Во кошничка

ДЕСЕРТИ

Баклава
    ПОРЦИИ
Парче 60 денари
Во кошничка
Штрудла
    ПОРЦИИ
Парче 70 денари
Во кошничка
Палачинка со крем и банана
    ПОРЦИИ
Палачинка 90 денари
Во кошничка

Палачинка со мед и ореви

    ПОРЦИИ
Палачинка 90 денари
Во кошничка

Maxyo

најдобри... препорачувам :)

04 јуни 2017

Ве молиме прво најавете се како корисник за да додадете коментар.
Ве молиме прво најавете се како корисник за да додадете рејтинг за ресторанот.
Вашиот рејтинг е успешно зачуван. Ви благодариме за одвоеното време.